Penne met gerookte zalm en venkel

Penne met gerookte zalm en venkel
13 december 2018 sharon

 

Penne met gerookte zalm en venkel

Gang: Diner
Keuken: Italiaans, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 gram prei
  • 2 venkel
  • 50 gram kappertjes
  • bosje bieslook grof gehakt
  • bosje verse selderij grof gehakt
  • 150 gram kookroom
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de uitjes en knoflook. Snijd ondertussen de venkel: verwijder de harde stengels, bewaar het venkelgroen en verwijder de harde middenkern. Snijd de rest in dunne reepjes. Voeg de prei en venkel toe aan de ui. Wok 5 minuten mee tot de groenten zacht worden. Voeg de kappertjes, bieslook, selderij en kookroom toe. Laat het nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer met de penne en de zalm.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Vervang de kookroom door plantaardige room

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.