Romige rijst met courgette en champignons

Romige rijst met courgette en champignons
14 december 2018 sharon

 

Romige rijst met courgette en champignons

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • 400 gram champignons in vieren
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • handje peterselie grof gehakt
  • 100 ml kookroom of plantaardige room
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook zacht. Voeg de kipfilet toe en bak gaar. Voeg de champignons, courgette, paprikapoeder en peterselie toe en bak even mee. Voeg de room toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door fetakaas of geraspte kaas.

Comments (3)

  1. judith.kamphuis 5 jaar geleden

    Eén van mijn favorieten: zo makkelijk en lekker dat ik dit met regelmaat op het menu staat. Bedankt Sharon voor het delen van dit top-recept!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Geweldig 😀 😀 Leuk!

  2. Paul van Binsbergen 4 maanden geleden

    Ook heel lekker met wat geraspte kaas er doorheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.