Ga terug
–+ servings

Stamppot snijbonen met gehakt

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in stukjes
  • 200 ml melk
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 ui in ringen
  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram wortel in kleine blokjes
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas om erbij te serveren

Instructies

  • Kook de aardappelen 20 minuten tot ze gaar zijn. Stamp ze met een stamper en meng met de melk, zout en peper.
    Bak ondertussen het gehakt in een ruime wokpan. Voeg de ui toe en bak mee tot het zacht is. Voeg de snijbonen en wortel toe. Bak 15 minuten mee en schep regelmatig om. Voeg de rozemarijn, zout en peper toe.
    Roer de groenten door de aardappel en serveer met de geraspte kaas.

Notities

Vegetarisch? Neem falafel, apart geserveerd.
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk. Laat de kaas weg.