Stoofpotje met champignons en aardappelpuree
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4
- 1 kilo aardappelen geschild en in stukjes
- 200 ml melk
- 800 gram champignons in stukken
- 4 prei in ringen
- 3 el bloem
- 250 ml melk
- 2 el mosterd
- 1 bosje verse selderij grof gehakt
- Parmezaan fijngeraspt
- zout en peper naar smaak
Kook de aardappelen 20 minuten tot ze gaar zijn. Stamp ze met een stamper en meng met de melk, zout en peper.Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de champignons en prei zacht. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten onder continu roeren. Voeg de melk en mosterd toe en roer goed. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Serveer de groenten met de aardappelpuree, selderij en Parmezaan.
Vegetarisch? Neem kikkererwten of vega gehakt.
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk. Laat de kaas weg.