Ga terug
–+ servings

Romige kippasta met pompoen en pecannoten

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 250 gram penne
  • 1 el olijfolie
  • 3 kipfilets in blokjes gesneden
  • 100 gram roomkaas naturel
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 el Parmezaan fijngeraspt
  • 75 gram pecannoten grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de pompoen, snijd deze door midden en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in blokjes. Kook of stoom de pompoen gaar in ongeveer 10 minuten.
    Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.
    Verhit de olijfolie in een wokpan of koekenpan. Bak de kipfilet goudbruin. Voeg de uienpoeder toe. Meng de roomkaas en Parmezaan er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
    Meng de gare pasta en pompoen er ook doorheen.
    Serveer met de pecannoten.

Notities

Vegetarisch? Gebruik vegakip of neem kikkererwten.
Zuivelvrij? Laat de kaas weg en neem plantaardige roomkaas.
Glutenvrij? Neem glutenvrije pasta.