Ga terug
+ servings

Gele currysoep met maïs en kokos

Gang: Diner
Keuken: Soep
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 2 ui in ringen
  • 4 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 cm gember geschild en fijngehakt
  • 2 el curry madras kruiden Jonnie Boer
  • 1 liter water
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 600 gram mais uit blik
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 handje verse koriander grof gehakt
  • 4 pitabroodjes geroosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember, curry madras, water, kokosmelk, de helft van de maïs in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper, en pureer de soep. Roer de overige maïs er doorheen en serveer met de yoghurt, koriander en pitabroodjes.

Notities

Deze soep kun je eventueel ook met een soepmaker maken. 
Glutenvrij? Neem glutenvrij afbakbrood of gewoon glutenvrij geroosterd brood om erbij te serveren.