Ga terug
+ servings

Couscous met kruidige curry

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 75 gram rozijnen
  • 600 gram wortel in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram kippendijfilet in blokjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 appel geschild en in stukjes
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 el garam masala (kruidenmengsel)
  • 250 gram couscous
  • 100 gram gemengde sla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Wel de rozijnen in heet water en zet apart. Kook of stoom de wortel gaar in ongeveer 10 minuten. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg de ui toe en bak mee tot het zacht is. Voeg de appel, creme fraiche, garam masala toe met een scheut water. Laat 10 minuten pruttelen en voeg de wortel en afgegoten rozijnen toe wanneer ze klaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met couscous en sla.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kipfilet met kikkererwten.
Zuivelvrij? Neem een scheutje plantaardige room. Kokosroom kan ook.
Tarwevrij / glutenvrij? Neem gierst in plaats van couscous.