Ga terug
–+ servings

Aardappelen met witte bonen en tomatensaus

Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, vast vastkokend, geschild en in stukken
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 1 kilo tomaten in stukjes
  • 400 gram witte bonen uit blik uitgelekt
  • 1 tl oregano
  • 8 zwarte olijven in stukjes
  • zout en peper naar smaak naar smaak

Instructies

  • Stoom of kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uien zacht. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 minuten mee op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de witte bonen, oregano en zwarte olijven toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen.

Notities

Geen bonen? Neem extra aardappelen of serveer met kipfilet.