Ga terug
–+ servings

Kippenstoof met broccoli

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren rijst
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippendijfilet
  • 2 ui in ringen
  • 1 el bloem
  • 450 gram zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml bouillon
  • 450 gram broccoliroosjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit olijfolie in een pan en bak de kippendijfilets en ui goudbruin op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Voeg de zoete aardappel, witte wijn en bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Kook de broccoli gaar in ongeveer 7 minuten. Serveer de rijst met de kip en broccoli.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kip door falafel