Ga terug
+ servings

Witvisstoof met krieltjes en doperwten in kerriesaus

Gang: Diner
Keuken: Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el bloem of maïzena bindmiddel
  • 300 ml melk
  • 300 ml water
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 gram kabeljauwfilet in stukjes
  • 450 gram doperwten
  • 500 gram wortelen in plakken
  • 700 gram krieltjes geschild
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bloem of maïzena toe en bak deze 2 minuten mee, roer regelmatig. Voeg de melk en water toe, breng het geheel aan de kook. Voeg de kerrie, paprikapoeder, kabeljauwfilet, doperwten, wortelen, krieltjes toe en laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Serveer.

Notities

Vegetarisch? Vervang de vis door kikkererwten of linzen.
Geen vis? Neem kipfilet.
Zuivelvrij? Vervang de melk door plantaardige melk.