Ga terug
+ servings

Mac ‘n pesto

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren macaroni
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 in courgette plakjes en gehalveerd
  • 3 in lente-ui ringen (het groen en het wit)
  • 10 in zwarte olijven stukjes
  • 90 gram groene pesto
  • 1 bol buffelmozzarella in stukjes
  • 75 gram rucola
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een sauspan en bak de cherrytomaatjes en courgette zacht. Voeg de bosuitjes, zwarte olijven, groene pesto toe en verhit nog 2 minuutjes. Roer de macaroni er doorheen, breng op smaak met peper en zout. Serveer de macaroni met de mozzarella en rucola.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Neem geroosterde pijnboompitjes in plaats van de mozzarella. Vervang de groene pesto door basilicumpesto. Als je dat niet kunt vinden, neem dan verse of gedroogde basilicum.