Ga terug
–+ servings

Japanse teriyaki

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 300 g biefstukpuntjes
  • 400 g champignons in plakken
  • 300 g peultjes
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 4 el zoute sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de biefstukpuntjes goudbruin op hoog vuur. Voeg de champignons en peultjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de sojasaus en alle kruiden toe. Roer de lente-ui er doorheen. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Vervang de biefstuk door falafel balletjes.
Geen biefstuk? Neem 2 rundersaucijzen in stukjes.