Ga terug
–+ servings

Volkoren pitabroodjes met tonijnsalade

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Brood, Vis
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 volkoren pitabroodjes de kleine variant
  • 2 tonijn uit blik
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 1 handje peterselie grof gehakt
  • 4 el mayonaise of fritessaus
  • 200 g mais uit blik uitgelekt
  • 1 komkommer in plakken
  • 100 g jonge sla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Rooster de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking. Meng de tonijn met de paprika, lente-ui, peterselie, mayonaise en mais. Breng op smaak met peper en zout. Vul de pitabroodjes met sla en vervolgens met het tonijnmengsel. Serveer met de plakken komkommer.

Notities

Vegetarisch? Vervang de tonijn door kikkererwten.
Glutenvrij? Vervang de broodjes door glutenvrije broodjes, slawraps of gekookte rijst.
Geen tonijn? Neem makreel.