Ga terug
–+ servings

Hollandse pot met rode-uienjus en brie

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, vast geschild en in grove stukken
  • 400 g broccoliroosjes
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 1 el roomboter
  • 2 rode ui in ringen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el bloem
  • 300 ml runderbouillon
  • 100 g brie in kleine stukken
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in 15 minuten. Kook de bloemkool en broccoli gaar in 7-8 minuten. Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de ui op laag vuur. Voeg de azijn en bloem toe. Bak 2 minuten en voeg dan de runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Laat eventjes indikken. Serveer de aardappelen met de groenten en jus, en strooi de brie en noten er overheen.

Notities

Niet vegetarisch? Voeg gehaktballetjes toe.
Zuivelvrij? Laat de brie weg.