Ga terug
+ servings

Indiase linzensoep

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters, Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 600 g wortelen in plakken
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 400 g linzen uit blik
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 sap van citroen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer in schijfjes

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit de uitjes en knoflook. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de overige ingrediënten voor de soep toe en kook voor 15 minuten. Pureer de soep. Serveer met de yoghurt (voor in de soep) en komkommer.

Notities

Geen linzen? Vervang door aardappel.
Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door hummus.