Ga terug
–+ servings

Broccoli penne met pijnboompitten

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g volkoren penne
  • 450 g broccoliroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette in dikke stukken
  • 90 g groene pesto
  • 1 bosje lente-ui
  • 0,5 rasp en sap van 1 citroen
  • 1 hand peterselie grof gehakt
  • 1 hand verse basilicum grof gehakt
  • 50 g Parmezaan
  • 30 g pijnboompitten geroosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking. Kook de broccoliroosjes gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgette. Voeg de pesto, lente-ui, citroen, peterselie, basilicum, Parmezaan en pijnboompitten toe. Haal de pan van het vuur. Meng met de penne en broccoli en breng op smaak met peper en zout. Serveer.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Vervang de Parmezaan door geroosterde amandelen.