Gegrilde aardappels met broccoli in champignonsaus
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4personen
Ingrediënten
1kgaardappelblokjeskies voorgekookt voor snelheid
3lente-uiin dunne ringen
2teentjesknoflookgeperst
2eltijm
4eieren
500gbroccoli
zout en peper naar smaak
Voor de Saus
1elolijfolie
1uigesnipperd
2teentjesknoflookgeperst
250gchampignonsin plakjes
2elbloem of maïzena
250mlmelk
250mlwater
50gkaasgeraspt
zout en peper naar smaak
Instructies
Warm de oven voor op 200 graden. Breng ondertussen water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5-7 minuten. Verdeel over de ovenschaal en meng met de bosuitjes, knoflook, tijm, zout en peper. Maak 4 gaatjes tussen de aardappelen en breek hierin de eieren. Zet 15 minuten in de oven. Stoom of kook tegelijkertijd de broccoliroosjes gaar in ongeveer 5-8 minuten.
Voor de saus: Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze bruin. Voeg de bloem of maïzena toe en bak deze 2 minuten mee, roer regelmatig. Voeg de melk, water, kaas, zout en peper toe, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen, onder regelmatig roeren, tot de saus de gewenste dikte heeft.
Serveer de aardappels met de broccoli en champignonsaus
Notities
Zuivelvrij? Vervang de melk door plantaardige melk. Vervang de kaas door 4 el hummus om erbij te serveren. Vervang de roomboter door een plantaardige olie.
Glutenvrij? Gebruik een glutenvrij bindmiddel in plaats van bloem.