Ga terug
+ servings

Gegrilde aardappels met broccoli in champignonsaus

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelblokjes kies voorgekookt voor snelheid
  • 3 lente-ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el tijm
  • 4 eieren
  • 500 g broccoli
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de Saus
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 250 g champignons in plakjes
  • 2 el bloem of maïzena
  • 250 ml melk
  • 250 ml water
  • 50 g kaas geraspt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Warm de oven voor op 200 graden. Breng ondertussen water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5-7 minuten. Verdeel over de ovenschaal en meng met de bosuitjes, knoflook, tijm, zout en peper. Maak 4 gaatjes tussen de aardappelen en breek hierin de eieren. Zet 15 minuten in de oven. Stoom of kook tegelijkertijd de broccoliroosjes gaar in ongeveer 5-8 minuten. Voor de saus: Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze bruin. Voeg de bloem of maïzena toe en bak deze 2 minuten mee, roer regelmatig. Voeg de melk, water, kaas, zout en peper toe, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen, onder regelmatig roeren, tot de saus de gewenste dikte heeft. Serveer de aardappels met de broccoli en champignonsaus

Notities

Zuivelvrij? Vervang de melk door plantaardige melk. Vervang de kaas door 4 el hummus om erbij te serveren. Vervang de roomboter door een plantaardige olie.
Glutenvrij? Gebruik een glutenvrij bindmiddel in plaats van bloem.