Ga terug
+ servings

Zoete aardappelsoep met kerrie en linzen

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Diner
Keuken: Soep
Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 cm gember fijngehakt of geraspt
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el olijfolie
  • 600 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g zoete aardappelen in blokjes
  • 400 g linzen uit blik/glas
  • 1 Chinese kool in dunne reepjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 125 g taugé
  • 4 eieren gekookt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en bak kort de gember, bleekselderij en knoflook. Voeg water, kokosmelk, zoete aardappel, linzen, kool, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Top de soep met de taugé en serveer met de eitjes.

Notities

Geen linzen? Vervang door aardappelen in kleine blokjes.