Ga terug
+ servings

Hollandse pot met doperwten en rode wijnjus

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 900 g aardappelen, vast in stukjes
  • 3 rode ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • 300 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 4 hamburgers
  • 450 g doperwten
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15-20 minuten. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en bak de uiringen op laag vuur tot ze zacht worden. Roer de bloem er doorheen en bak 1 minuut. ‘Blus’ met de rode wijn en roer. Voeg na 1 minuut het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het dikker wordt. Bak de hamburgers goudbruin aan twee kanten. Kook de doperwten in een paar minuten gaar. Serveer de aardappelen met de doperwten, hamburgers en jus.

Notities

Geen wijn? Vervang door bouillon.
Vegetarisch? Neem vegaburgers. En een groentebouillonblokje.