Ga terug
–+ servings

Witte bonenschotel in wijnsaus met courgette

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 3 stengels bleekselderij in reepjes
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 800 g witte bonen uit blik uitgelekgt
  • 400 ml witte wijn
  • 2 courgette in blokken
  • 1 tl tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij. Voeg de tomaten, bonen, wijn en courgette toe. Laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Serveer.

Notities

Geen wijn? Vervang door bouillon.
Niet vegetarisch? Voeg witvis of kipfiletblokjes toe.