Ga terug
–+ servings

Doperwtstamp met zalm en lente-ui

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen, kruimig geschild en in stukken
  • 600 gram doperwten
  • 4 zalmfilet
  • 2 el wittewijnazijn
  • 100 ml melk
  • hand peterselie grof gehakt
  • 3 lente-ui in ringen
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten. Kook de doperwten de laatste 2 minuten mee. Breng water aan de kook en doe de zalmfilets erin. Voeg peper, zout en wittewijnazijn toe en kook ongeveer 5 minuten. Haal de zalmfilets eruit en leg apart op een bord. Stamp de aardappelen en meng met melk, zout en peper. Serveer met de zalm, bosui en cherrytomaatjes.

Notities

Vegetarisch? Vervang de zalm door een groenteburger.
Zuivelvrij? Gebruik plantaardige melk.