Ga terug
+ servings

Kippenstoof met sperziebonen en aardappelen

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, vast geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 kippendijfilet
  • 1 el vissaus
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 450 gram sperziebonen
  • 150 ml water
  • 150 gram taugé
  • 1 handje verse koriander gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels gaar in ongeveer 10-15 minuten. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de kippendijfilet toe met de vissaus, sojasaus, gember, sperziebonen, en water. Doe de deksel op de pan en stoof voor 20 minuten. Controleer of de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen, taugé en koriander.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kippendijfilet door vegaburgers of witte bonen.