Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 kilo aardappelen, vast geschild en in stukjes
- 1 limoen geperst, voor het sap
- 1 el curry madras Jonnie Boer kruiden
- 1 el komijnzaadpoeder
- 1 tl kurkuma poeder
- 200 ml water
- 400 gram doperwten
- 500 ml yoghurt
- 4 naanbrood geroosterd
- 1 hand verse koriander grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan (waar een deksel op kan). Bak de ui zacht. Voeg paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de aardappelen, kruiden, limoen en water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is. Voeg de yoghurt en doperwten toe en kook nog 5 minuten mee. Serveer met naan en koriander.
0
0