Macaroni & cheese met bloemkool

Macaroni & cheese met bloemkool
4 april 2021 sharon

Macaroni & cheese met bloemkool

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram macaroni
  • 1 bloemkool roosjes grof gehakt
  • 1 el boter
  • 2 rode ui in ringen
  • 2 el bloem
  • 450 ml melk
  • 150 gram fetakaas in stukjes
  • 80 gram rucola voor erbij
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking en kook de gehakte bloemkool mee. Verhit ondertussen de boter in een wokpan of braadpan en bak de ui zacht. Voeg 2 el bloem toe en bak 2 minuten mee, blijven roeren. Voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je af en toe roert tussendoor. Roer de fetakaas er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Meng met de macaroni en bloemkool en serveer met de rucola.

Notities

Glutenvrij? Neem glutenvrije pasta.
Zuivelvrij? Neem olijfolie en vervang de fetakaas met wat gehakte walnoten. Gebruik plantaardige melk.
Sneller? Gebruik bloemkoolrijst in plaats van een hele bloemkool. Neem dan twee bakjes.
 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.