Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 2 paprika in kleine blokjes
- 2 courgette in kleine blokjes
- 2 el bloem
- 1 liter water
- 500 gram aardappelen, vast geschild en in kleine blokjes gesneden
- 3 el mosterd
- 200 ml kookroom
- 4 boterhammen geroosterd
- 1 handje peterselie grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui zacht. Voeg de paprika en courgette toe en bak een paar minuutjes mee. Meng met de bloem en bak dit 1 minuut. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe zodat het niet klontert. Voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Roer de mosterd, zout, peper en room en doorheen. Serveer met peterselie en geroosterde boterhammen.
Notities
Glutenvrij? Laat het brood weg en voeg een beetje extra aardappelblokjes toe. Of gebruik glutenvrij brood.
Zuivelvrij? Neem plantaardige room.
0
0