Aardappelcurry met kokos en rijst

Aardappelcurry met kokos en rijst
16 september 2021 sharon

Aardappelcurry met kokos en rijst

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 ui in ringen
  • 600 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 400 gram sperziebonen gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan met deksel en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui toe en bak zacht. Voeg de aardappelen, sperziebonen, kokosmelk en kruiden toe en meng goed. Laat 15 minuten pruttelen met deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als dat nodig is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Neem vegakip of gebruik witte bonen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.