Witte bonenschotel met gehakt en rozemarijn
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4
- 300 gram rundergehakt
- 400 gram champignons in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el bloem
- 100 ml melk
- 800 gram witte bonen uit blik uitgelekt gewicht
- 3 takjes rozemarijn vers
- 50 gram Parmezaan fijngeraspt
- 1 hand rucola
- zout en peper naar smaak
Rul het gehakt in een ruime pan. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee tot ze zacht worden. Voeg de kruiden, bloem en melk toe. Roer tot een egale saus. Voeg de bonen en rozemarijn toe. Warm op en breng op smaak met peper en zout. Serveer met Parmezaan en rucola.
Vegetarisch? Neem falafel in stukjes.
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk en laat de Parmezaan weg, of gebruik gistvlokken.
Glutenvrij? Neem een glutenvrij bindmiddel zoals arrow root.