Ga terug
–+ servings

Spinazie wortelstamp met runderslavink

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, kruimig geschild en in stukjes
  • 600 gram wortelen in stukjes
  • 1 scheutje melk
  • 200 gram verse spinazie vers
  • 1 el olijfolie
  • 4 runderslavinken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el bloem of maizena (bindmiddel)
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een ruime pan met water en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Voeg na 10 minuten de stukjes wortel toe. Stamp de groenten en met melk, peper en zout. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Verhit ondertussen in een koekenpan de olie. Bak de ui en runderslavinken goudbruin. Haal de slavinken eruit en leg even apart. Bak de ui op laag vuur nog eventjes en voeg de bloem toe. Bak 1 minuut en voeg vervolgens een scheut water toe. Breng op smaak met zout of een bouillonblokje. Serveer met de stamppot.

Notities

Vegetarisch? Neem fetakaas en serveer erbij.
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk.