Ga terug
–+ servings

Couscous met zalm en broccoli

Gang: Diner
Keuken: Oosters, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 450 g broccoliroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 zalmfilet
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 400 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 bos peterselie fijngehakt
  • 1 bosje munt fijngehakt
  • 1 rasp en sap van 1 citroen
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Kook de broccoli in 6-8 minuten gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm goudbruin aan beide kanten. Hak de broccoli in kleine stukjes. Meng de couscous met de broccoli, lente-ui, cherrytomaatjes, kruiden en citroensap/rasp. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de zalmfilets.
  • Vegetarisch? Vervang de zalm door een handje geroosterde amandelen en fetakaas.