Ga terug
+ servings

Boerenkoolstoof met pompoen en krieltjes

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 rundersaucijzen in stukjes
  • 400 gram blokjes pompoen
  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 250 ml groentebouillon
  • bosje peterselie grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een stoofpan met deksel. Fruit de ui, knoflook en saucijzen. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 15 minuten pruttelen. Controleer of de krieltjes gaar zijn en serveer.

Notities

Vegetarisch? Vervang de saucijzen door linzen. 
Geen boerenkool? Neem spinazie.