Ga terug
+ servings

Aardappelschotel met gehakt en aubergine

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 500 gram voorgekookte aardappelen geschild en in kleine blokjes
  • 1 aubergine in dunne schijfjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 gram crème fraiche
  • 100 gram kaas geraspt
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram jonge sla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Rul het gehakt in een wok. Fruit de uitjes, knoflook en aubergine erbij. Voeg de aardappelblokjes en paprika toe. Bak 10 minuten mee en roer af en toe. Roer de crème fraiche er doorheen en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen. Zet 15 minuten in de oven. Serveer met de sla.

Notities

Vegetarisch? Vervang het gehakt grote witte bonen.
Zuivelvrij? Neem een scheutje plantaardige room of sojayoghurt in plaats van crème fraiche en vervang de kaas voor 4 el hummus om erbij te serveren.