Ga terug
+ servings

Krieltjes met gehakt en prei

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram rundergehakt
  • 200 gram prei in ringen
  • 300 gram witte kool in dunne reepjes
  • 200 gram doperwten
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gram veldsla

Instructies

  • Kook de krieltjes gaar volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wokpan. Bak het gehakt goudbruin. Voeg de groenten toe en bak tot ze zacht zijn. Meng met crème fraiche, krieltjes en kruiden. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met veldsla.

Notities

Vegetarisch? Vervang het gehakt door linzen.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door een scheutje plantaardige room en 1 el rode pesto.