Ga terug
+ servings

Bulgur met gebakken groenten en ei

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g bulgur
  • 1 el olijfolie
  • 250 g champignons in vieren
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 g doperwten
  • 1 tl 5 spice poeder
  • 4 el zoute sojasaus
  • 1 bos lente-ui in ringen
  • 4 eieren hard gekookt en gepeld
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons, paprika’s zacht. Voeg de doperwten en sojasaus toe. Bak nog 8 minuten mee tot de doperwten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de bulgur er doorheen. Serveer met het ei en de lente-ui.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door hummus.
Glutenvrij? Neem glutenvrije wraps, slapwraps of neem gekookte rijst/quinoa/gierst voor erbij.
Vegetarisch? Neem neutrale tofu