Ga terug
+ servings

Spaghetti met garnalen en doperwten

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g volkoren spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 450 g doperwten
  • 1 rasp en sap van 1 citroen
  • 125 ml crème fraiche
  • 200 g grote gepelde garnalen
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 100 g rucola
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de uitjes en knoflook. Voeg de doperwten, citroenrasp, citroensap, crème fraiche toe en een scheutje water. Laat 10 minuten pruttelen en roer dan de basilicum, garnalen, zout en peper er doorheen. Verhit nog 5 minuten en serveer met de spaghetti en rucola.
  • Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta. Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta. Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door geroosterde pijnboompitten.