Ga terug
–+ servings

Penne met linzen en Parmezaan

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram wortels in kleine blokjes
  • 3 in selderijstengel stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • 400 gram linzen uit blik/glas uit blik
  • 75 gram Parmezaan geraspt
  • 100 gram jonge sla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de uitjes. Voeg de wortel, selderij en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gehakte tomaten, puree, tijm, oregano, laurierblaadjes, rode linzen toe. Laat het 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus met de penne, Parmezaanse kaas en sla.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta. Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Laat de kaas weg.