Ga terug
–+ servings

Aardappelstoof met boerenkool en zoete aardappel

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot, Stoof
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, vast eventueel met schil, in stukken
  • 2 ui in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 rundersaucijzen in stukjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 300 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
  • 125 ml kookroom
  • 125 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 snuf Parmezaan om te serveren

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, saucijzen en knoflook zacht en goudbruin. Voeg de aardappelen, boerenkool, zoete aardappel, kookroom, water en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen met deksel op de pan, roer af en toe. Voeg water toe als het te droog wordt. Check of de aardappelen gaar zijn. Serveer met wat Parmezaan.

Notities

Vegetarisch? Neem grote witte bonen.
Zuivelvrij? Neem plantaardige room.