Porties: 4
Ingrediënten
- 250 gram volkoren fusili
- 125 gram spekjes
- 2 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 gram tomaten in blokjes
- 250 gram wortelen in dunne plakjes
- 400 gram doperwten
- 200 ml kookroom
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de fusili volgens de instructies op de verpakking. Bak de spekjes in een wokpan krokant. Voeg de uitjes en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomaat en doperwten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kookroom toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de fusili.
Notities
Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Vervang de kookroom door een scheut plantaardige room
Vegetarisch? Vervang de spekjes door fetakaas in blokjes.
0
0