Zoete aardappelstamppot met gegrilde paprika en spekjes

Zoete aardappelstamppot met gegrilde paprika en spekjes
13 februari 2019 sharon

 

Zoete aardappelstamppot met gegrilde paprika en spekjes

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 150 gram spekjes gerookt
  • 3 el crème fraiche
  • 400 gram gegrilde paprika uit glas uit glas, in stukjes gesneden
  • 100 gram rucola grof gehakt
  • 50 gram pecannoten grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de zoete aardappel gaar in ongeveer 10 minuten. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan (geen olie nodig). Stamp de aardappel en roer de crème fraiche, spekjes, paprika en rucula er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de pecan noten.

Notities

Vegetarisch? Laat de spekjes weg. Het gerecht bevat genoeg smaak, maar eventueel kun je olijven of fetakaas toevoegen voor een extra smaakexplosie.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche met een beetje plantaardige room.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.