Taco’s met maïs, avocado en gegrilde zoete aardappel

Taco’s met maïs, avocado en gegrilde zoete aardappel
25 november 2019 sharon

Taco's met maïs, avocado en gegrilde zoete aardappel

Gang: Diner
Keuken: Mexicaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 8 taco's
  • 400 gram zoete aardappel in plakjes of blokjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 300 gram mais uit blik uitgelekt
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 avocado in stukjes
  • 4 tl crème fraiche
  • 100 gram ijsbergsla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden en doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal. Meng met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Zet 30 minuten in de oven (altijd even controleren of ze dan gaar zijn, afhankelijk van oven en de grootte van je stukjes). Rul het gehakt in een wokpan en voeg de ui toe. Bak even mee tot de ui zacht is. Voeg de tomaat, mais en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat even zachtes pruttelen. Serveer met de taco's, zoete aardappel, ijsbergsla, avocado en creme fraiche.

Notities

Vegetarisch? Vervang het gehakt door kidneybonen of vegagehakt.
Zuivelvrij? Laat de creme fraiche weg. De avocado is ook al romig!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.