Surinaamse roti

Surinaamse roti
2 december 2019 sharon

Surinaamse roti

Gang: Diner
Keuken: Stoof
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 rotivellen
  • 750 gram aardappelen, vast geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui in ringen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 500 gram tomaten in stukjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in 12 minuten gaar, controleer of ze zacht zijn. Ga ondertussen verder. Kook de sperziebonen gaar in 15 minuten en voeg halverwege de eieren toe. Giet af en pel de eieren. Verhit de olijfolie in een ruime (wok)pan en bak de kip en uien goudbruin. Voeg de knoflookpoeder en tomatenstukjes toe en bak even mee. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe wanneer deze klaar zijn en bak even mee. Serveer de roti vellen met de aardappelen, sperziebonen en eieren.

Notities

Geen kip? Neem een extra eitje per persoon.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.