Porties: 4
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 250 gram rundergehakt
- 2 uien in ringen
- 2 rode paprika in stukjes
- 2 maiskolven voorgekookt
- 400 gram kidneybonen uit blik uitgelekt
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnzaadpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl chilipoeder optioneel
- 1 bos verse koriander grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bak in een koekenpan het rundergehakt goudbruin. Voeg de ui en paprika toe en bak tot het zacht is. Verwarm de maiskolven volgens de instructies op de verpakking. Besmeer met wat boter en zout, en halveer de kolven. Voeg de kidneybonen en gedroogde kruiden toe aan het gehakt en de groenten. Breng op smaak met peper en zout.Serveer met de rijst, mais en de verse koriander.
Notities
Vegetarisch? Neem fetekaas in plaats van gehakt. Serveer dan mee met de maaltijd, niet tijdens het bakken.
0
0