Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 3 kipfilet in blokjes
- 3 cm gember geschild en fijngehakt
- 1 courgette in stukjes
- 2 rode paprika in stukjes
- 2 el harissa pasta
- 75 gram rozijnen
- 400 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
- 200 gram couscous
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 hand verse koriander grofgehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Bak de kipfilet en gember mee tot de kipfilet gaar is. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de harissa, rozijnen, kikkererwten, couscous, water en bouillon toe en breng aan de kook. Doe het vuur uit en laat nog een paar minuten staan zodat de couscous het water kan opnemen. Serveer met de koriander.
Notities
Geen couscous? Neem gierst.
Vegetarisch? Neem meer kikkererwten.
Geen harissa? (Harissa pasta staat bij de oosterse producten in de grotere supermarkt). Gebruik dan 1 el tomatenpuree en losse gedroogde harissa kruiden (staat bij de gedroogde kruiden).
0
0