Couscous met harissa en kikkererwten

Couscous met harissa en kikkererwten
6 juli 2021 sharon

Couscous met harissa en kikkererwten

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 2 rode paprika in stukjes gesneden
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 10 dadels in stukjes
  • 5 takjes verse munt grof gehakt
  • 300 gram couscous
  • 2 el harissa kuidenpasta
  • 400 gram kikkererwten uitgelekt
  • 30 gram amandelschaafsel
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok of braadpan. Bak de ui en paprika zacht. Voeg de pompoen, kaneel, gember en dadels toe en eventueel een scheutje water. Laat het 12 minuten pruttelen, roer af en toe. Maak ondertussen de couscous. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Meng met de harissa, kikkererwten en zout. Breng groentemengsel op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de groenten en het amandelschaafsel.

Notities

Glutenvrij? Neem gierst.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.