Risotto met kip, champignons en courgette

Risotto met kip, champignons en courgette
11 oktober 2021 sharon

Risotto met kip, champignons en courgette

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 250 gram kipfilet in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 2 courgette in stukken gesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 1,5 liter water kokend
  • 50 gram Parmezaan fijngeraspt
  • 75 gram rucola
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter in de pan en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui, knoflook en champignons mee en bak tot ze zacht zijn. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot het er glazig uitziet. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer regelmatig. Elke keer als het water is opgenomen, kun je meer water toevoegen, tot de rijst gaar is. Roer op het eind de Parmezaan er doorheen. Serveer met de rucola.

Notities

Vegetarisch? De kip is optioneel, of gebruik vegakip.

Comment (1)

  1. Sonja 2 jaar geleden

    2 sterren
    Je moet zelf de smaak toevoegen, anders smaakt het naar niks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.