Chili con carne met koriander en rijst

Chili con carne met koriander en rijst
10 maart 2021 sharon

 

Chili con carne met koriander en rijst

Gang: Diner
Keuken: Mexicaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 uien in ringen
  • 2 rode paprika in stukjes
  • 2 maiskolven voorgekookt
  • 400 gram kidneybonen uit blik uitgelekt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaadpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder optioneel
  • 1 bos verse koriander grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bak in een koekenpan het rundergehakt goudbruin. Voeg de ui en paprika toe en bak tot het zacht is. Verwarm de maiskolven volgens de instructies op de verpakking. Besmeer met wat boter en zout, en halveer de kolven. Voeg de kidneybonen en gedroogde kruiden toe aan het gehakt en de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
    Serveer met de rijst, mais en de verse koriander.

Notities

Vegetarisch? Neem fetekaas in plaats van gehakt. Serveer dan mee met de maaltijd, niet tijdens het bakken.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.