Paella met kip en paprika
- 1 el olijfolie
- 3 kipfilets (in blokjes)
- 2 uien (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode paprika (in stukjes)
- 300 gram paellarijst (of andere rijst)
- 1 tl kurkuma
- 1,2 liter water
- 1 bouillonblokje
- 200 gram doperwten
- zout en peper naar smaak
-
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak de groenten zacht. Voeg de paprika toe en bak nog even mee. Roer de rijst er doorheen en bak 2 minuten mee tot ze er glazig uizien. Voeg het water, kurkuma, bouillon en doperwten toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 12 minuten pruttelen, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vegetarisch? Neem vegakip en roer op het eind erdoor.
Vis erbij? Voeg wat garnalen toe!
0
0