Porties: 4
Ingrediënten
- 500 gram trostomaten gehalveerd
- 400 gram champignons gehalveerd
- 4 chipolata worstjes
- 4 plakken spek
- 1 el olijfolie
- 800 gram witte bonen in tomatensaus in blik of glas
- 6 ei
- 4 geroosterde boterhammen
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en leg deze klaar. Meng de tomaten, champignons met de olijfolie en een beetje peper en zout. Verdeel over de bakplaat. Leg ook de worstjes en het spek op de bakplaat. Zet 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de rest klaar. Verhit de witte bonen in tomatensaus. Kluts de 6 eieren en voeg een beetje zout toe. Verhit boter in een koekenpan en voeg het ei toe. Zet het vuur lager en blijf het ei omscheppen, zodat het langzaam gaart terwijl je omschept. Als het ei gestold is, haal het dan van het vuur. Serveer alles op de bakplaat met de witte bonen, roerei en geroosterd brood.
Notities
Vegetarisch? Neem een extra boterham en gebruik 8 eieren voor het roerei.
0
0