Simpele gehaktballetjes in mosterdsaus

Simpele gehaktballetjes in mosterdsaus
11 april 2021 sharon

Simpele gehaktballetjes in mosterdsaus

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen, kruimig geschild en in stukken
  • 800 gram sperziebonen in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 saucijzen in stukjes en balletjes van gerold
  • 1 ui in ringen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el mosterd
  • 200 ml crème fraiche
  • 300 ml melk
  • 1 klontje boter
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ongeveer 12-15 minuten gaar.
    Maak ondertussen de gehaktballen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee tot het zacht is. Voeg de knoflookpoeder, mosterd en creme fraiche toe. Breng op smaak met peper en zout.
    Stamp de aardappelen en meng met melk en boter. Breng op smaak met peper en zout.
    Serveer de puree met de gehaktballetjes en de sperziebonen.

Notities

Zuivelvrij? Neem plantaardige producten zoals plantaardige melk en plantaardige room.
Vegetarisch? Neem vegetarische balletjes.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.