Kippenstoof met witlof, mosterd en doperwten

Kippenstoof met witlof, mosterd en doperwten
13 mei 2019 sharon

 

Kippenstoof met witlof, mosterd en doperwten

Gang: Diner
Keuken: Stoof
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram kipfilet
  • 4 stronken witlof in stukjes gesneden
  • 450 gram doperwten
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 el mosterd
  • 1 tl saliepoeder
  • 200 ml witte wijn
  • 50 gram Parmezaan fijngeraspt
  • 100 gram veldsla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de kipfilet goudbruin aan beide kanten. Voeg de witlof, doperwten, creme fraiche, mosterd, saliepoeder, witte wijn toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat 15 minuten pruttelen. Serveer met Parmezaan en veldsla.

Notities

Vegetarisch? Neem kikkererwten of kidneybonen.
Zuivelvrij? Neem een scheutje plantaardige room.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.