Ga terug
+ servings

Bami met garnalen en saté

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram noedels
  • 250 gram grote gepelde garnalen
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram doperwten
  • 2 in gele paprika reepjes
  • 1 bos lente-ui in ringen
  • 3 el pindakaas
  • 200 ml melk
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 limoen het sap
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de garnalen toe. Voeg de doperwten en gele paprika meteen toe. Bak dit 4-5 minuten, roer regelmatig. Snijd de lente-ui in ringen (zowel het groen als het wit). Voeg de lente-ui, pindakaas, melk, gember, sojasaus, limoensap toe en laat 2-4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noedels er doorheen en serveer

Notities

Vegetarisch? Vervang de vis door kikkererwten of linzen.
Geen vis? Neem kipfilet.